woensdag 20 februari 2013

nieuwe boeken ----- brei boeken ....

 Ik kreeg vandaag behalve een aanvulling voor de kast vol Catania katoen,alle kleuren die (bijna) op waren zijn weer volop voorradig . Soms denk je het gaat niet zo hard maar dan ineens vallen er gaten , gelukkig maar . Nou ja ik kan weer even vooruit . Alle oranjes , roze , groenen , gelen blauwen zijn weer aangevuld . 

Ik kreeg ook de bestelde boeken binnen allemaal leuke nieuwe boeken ... is ook zo leuk om binnen te krijgen !! 
En wat een leuke bijkomstigheid bij deze boeken is is dat deze serie € 9,00 kost dat is een leuke prijs voor zo'n mooi boek !        
 
Dit is ook een leuk boek met algemene brei informatie.Goed naslagwerk handig om in huis te hebben .  € 7,95 ook een leuke prijs .


Als laatste boek heb ik een boek met allerlei beanie's,leuke mutsen om te haken en te breien . € 14,95Ik heb ook nog  viltboeken binnen gekregen maar die staan niet op de foto ..... morgen even doen .....

dinsdag 19 februari 2013

Frivolité workshop

 Op vrijdag 8 maart en zaterdag  6 april  wordt er in mijn winkel een workshop Friviolité gegeven door Corina van Krieken . 
Zij heeft zich helemaal toegelegd op deze techniek ,ontwerpt zelf patronen en is heel bedreven in de uitvoer ervan . 

Ze heeft allerlei voorbeeldtjes bijzich hele mooie spoeltjes en boeken . 
   


Er is 1 cursus geweest een paar weken geleden en dat was een succes ,iedereen maakt een mooi vlindertje ontwerp van Corina . 
Iedereen was ook erg te spreken over haar manier van lesgeven . Er waren veel leuke reacties op de verhalen en de foto's die ik oa op FB plaatste dat we besloten hebben om nog 2 cursussen te plannen . Er zijn al wat aanmeldingen  voor beide data maar er zijn ook nog wat plaatsen beschikbaar . Lijkt het je leuk geef je op .

maandag 18 februari 2013

Veel te lang stil geweest !!!

 Het is bijna 2 maanden geleden dat ik mijn laatste bericht heb geplaatst zie ik tot mijn schrik . Mijn goede voornemen voor de maand februari is dat ik mijn neus weer wat vaker ga laten zien hier . 
 Het is druk geweest ,druk met van alles en nog wat in mijn winkel maakte het dat ik vaak 'savonds zit bij te tanken met mijn voeten op de bank en een breiwerk in mijn handen .
 Er worden dan ook voorbeelden gebreid voor in de winkel .
Zoals dit leuke vestje wat ik vorige week afgemaakt heb , het is mooi garen 30 % wol voor naalden 7 dus je breid snel een heel stuk . 


Ik heb 4 verschillende gemeleerde bolletjes die heb ik in dit veste gecombineerd . Dat vind ik zelf heel leuk maar als je iets breid in 1 tint is het ook heel mooi .
Je kan zo mooi de 4 verschillende bolletjes zien . links onder eentje en rechts onder 1 , de echte rose is de derde en de blauwe aan de uiteinden van de mouwen .


Verder ben ik druk bezig met cursussen ,het geven en het organiseren ervan .
Hieronder een heel overzicht van de cursussen die op stapel staan . 
Voor alle cursussen kan je je nog inschrijven .Cursussen Atelier Kleurrijk Vilt
.
Rochussenstraat 4 2613 BX Delft .
m.de.vreede@online.nl

Frivolité cursus 8maart of 6 april . Cursus duur 10.00 -- 15.30 Kosten 45,-- , inclusief materiaal ,koffie/thee , lunch Je krijgt les van iemand die alles weet van de Frivolité techniek . Ze ontwerpt zelf patronen en schrijft over artikelen oa in de HZG

(Handwerken zonder Grenzen)

Kinderworkshop Vilten : Paas Tafereel Vilten Kom in de voorjaarsvakantie 2 x 2 uur vilten op afspraak .
Of op Zaterdag 2 mrt + Woensdag 6 mrt , Woensdag 13 mrt + Zaterdag 16mrt .
Kosten :
15,-- , inclusief materiaal ,limonade + iets lekkers In 2 x vilten maak je een leuk paastafereel . Kuikentjes,een geverfd ei en een lege dop , leuk voor op de paastafel

 Viltworkshop : Basistechnieken .

 De cursus vindt plaats op dinsdagochtend -10.00 - 12.00 uur
~ 5 mrt ~19 mrt ~ 2 april ~ 16 april ~ 15 mei ~ 28 mei
of op woensdagavond -----19.30 - 21.30 uur .
~ 6 mrt ~20 mrt ~ 3 april ~ 17 april ~ 16 mei ~29 mei
De afsluitende zaterdag van 10.00 - 15.30 .
Kosten
250,-- inclusief materiaal , koffie/thee Op elke cursusdag komt er een basistechniek aan de orde .
Op de afsluitende Zaterdag maak je een groter werkstuk waarbij je de geleerde technieken kunt toepassen .
Kijk voor verdere informatie op mijn site :
www.kleurrijkvilt.nl